Tuesday, April 24, 2007

Heime fra Tsjekkia!

Jepp, då e me heime igjen fra ein flott tur te Tsjekkia.. Første byen vi besøkte var Dresten. Her fikk vi en omvisning og etterpå satte vi turen til Most. For de som ikke vet hvor Most er, så er det em utrolig stygg og skummel by på grensa mellom Tyskland og Tsjekkia. Her sov vi i et stykt, gammelt hotell, med ekle dusjer! Men vi overlevde det også, og fortsatte vekk fra Most.


Her e då bilde av ein by me va i, i 3 netter.. Byen heiter Cesky Krumlov for de som måtte lure. Kjempekoselig by, som ligger helt ved Østerriket grensa (sånn ca).. Me hadde strålenes vær, og 26 grader hele tiden i CK. Etter dette reiste vi til Praha:


Her var vi i 2 netter. Utrolig fin by, og MANGE shoppingmuligheter! JIPPI!! hehe vi fant en butikk som heter New Yorker, som er den mest geniale butikken e har sett! masse, masse billige og fine klær! så her fløy pengene kan du sei! hehe

videre gikk turen til Berlin, hvor vi shoppet og spiste, før vi satte kursen mot "gamlelandet" igjen.

Mer bilder kommer seinere, når e skjønner å som har skjedd med kameraet mitt.. bare et LITE teknisk problem:P

12 comments:

Anonymous said...

De holder på suksessoppskriften skjønner jeg. Det ser ut som dere tok ganske nøyaktig den samme ruta som vi tok for fire(?) år siden.

Fikk dere med dere operaen i Praha? Det var en opplevelse. Italiensk sang tekstet på tsjekkisk.

Anonymous said...

Ja, det var ein jill tur! Men mi shoppa ikkje så veldig mye då.. Kunne vært verre.. (eller kanskje ikkje?)

Og forresten øysteinn, e svarer på vegne av kaja: mi fikk oppleve ein halv operaforestilling..:P mi gav rett og slett opp!

kaja=) said...

hehe ja d e sant d karen! kunne ha shoppa meir:P og te øysteinn: som karen sa, så gadd me ikke meir! utrolig kjedelige greier, så etter halve hadde vi fått mer enn nok av opera! hehe så då åt me middag i steden=)

Eigil said...

Most hørtes jo kosli ut, men Praha e mye kosligere! har vært der tre ganger allerede, og New Yorker e faktisk en helt grei butikk! hehe:P E og Jørgen gikk hele amok der når vi fikk se prisene...

Opera e bare å styre unna!

kr!st!ne said...

Åååååååå som e lengter tilbake til turen!!! æsj d gikk alt for fort.. '

haha shoppa ikke dere mye!?

E og karen ble jo enige om å gjøre litt anna enn å handel! trodde e i d minste skulle få se klokkespillet, men alt e fikk se var innsiden av New Yorker både i Praha og Berlin!!!! (skal innrømme at d var moro å shoppe "litt" også da)

kaja=) said...

har du vært i praha 3 ganger eigil?? oy! familietur i transitten eller? hehe... nei kristine, me fikk ikke sett noe klokkespill.. hmm me får gjenta turen ein gang vettu! hehe men new yorker va ganske moro den au då:P hihi

Rachel said...

Åå det høres ut som om dere har hatt det kjempe fint, vil høre mer når vi treffes.
Er enig med dere at i New York butikken var det godt utvalg. (Brukte litt penger der jeg også)

Yenny said...

oh.. heldige menneske som har vært på tur til tsjekkia!! en helt fantastisk tur tenkter jeg..var med i 2.klasse. cesky cromlow er en koselig by, bodde der hos en familie jeg:) hehe, litt gratis service.. var dere forresten innom skolen, og spiste? der var det merkelig mat må jeg si.. likte ikke helt den jeg.. opera ja. det liker jeg!! opera huset i russland er STORT! ble nesten skuffet da jeg var på opera i oslo.. hehe..
har forresten vært i praha 2ganger, men drar gjerne dit igjen!! noen som blir med??!!

kaja=) said...

hehe ja maten på skolen va rar! hihi å fykj for ein brus mi fikk! ogoskli vond.. hehe e e med te praha vettu! shoppe, shoppe, shoppe:P haha alltid med!

Anonymous said...

Jeg har også vært i Praha 2 ganger, og blir gjerne med igjen. Flotte byen=) En hel jentegjeng neste sommer? (så stopper vi innom et sted og shopper underveis..)Anyone?

Anonymous said...

...hvis noen gutter vil, så vil vi jo selvfølgelig ha med dere også!!

kaja=) said...

å ja! den e e med på maria! åååå d hadde vært moro! får spare penger i sommer, og reise ned.. oh man! d må me få te vettu:P